نرم های کاری چه هستند؟

آن چه می آموزید:
یکی از بزرگترین مشکل مدیریت پروژهها در ایران البته درصورت تامین مالی آن استفاده از برنامههای زمانبندی بدون منبع است که سبب تحمیل هزینههای بسیار زیادی به پروژه خواهد شد. برای ایجاد برنامههای با منبع محاسبه میزان توانایی و نرمکاری منابع مختلف یا همان Productivity Factors ضروری است. نرم های کاری چه هستند؟ نرم های کاری چه هستند؟
بنابراین در گام اول برای تهیه این نوع برنامهها باید به بررسی و محاسبه مقادیر کار انجام شده توسط منابع انسانی و ماشینآلات پرداخت تا با استفاده از این اطلاعات بتوان مدیریت مناسبی روی منابع و در نتیجه مدیریت پروژه داشت. منابع در مدیریت پروژه به سه دسته تقسیم میشوند:
الف – نیروی انسانی
ب- ماشینآلات
ج- مواد و مصالح
که در برنامه های بدون منبع زمان فعالیتها به صورت تخمینی و نه دقیق وارد میشود و نشاندهنده این موضوع است که بسیاری از برنامهها مبنای علمی اجرایی با دقت بالا بر اساس میزان منابع موجود شرکت را ندارند.

در تصویر بالا فعالیتها با احجام مختلف کاملاً تخمینی و صرف اینکه برنامه موردنظر مشاور طبق قرارداد حاصل شود زمان داده شده است اما در حالت صحیح وقتی منابع تعریف میشود زمان و محاسبات واقعی خواهد شد. برای مثال یک بیل 300 با پاکت دو متر مکعبی حجم 3000 متر خاکبرداری این فعالیت را در چند روز میتواند انجام دهد؟ مشخص است که 1500 پاکت خاک در این فعالیت برداشت خواهد شد.
or
اگر هر 3 دقیقه یک پاکت خاک برداشته شود آنگاه در هر ساعت حدود 20 پاکت و در نتیجه در یک روزکاری هشت ساعته 160 پاکت خاکبرداری خواهد شد که حجم آن برابر با 320 مترمکعب در روز خواهد بود و مشخص خواهد شد برای خاکبرداری این فعالیت حدود 10 روز زمان لازم است که پیمانکار برای فشرده کردن برنامه آن را شش روز نشان داده است. برای سایر فعالیتها نیز به همین روش باید محاسبات عملی انجام گیرد و طبیعتاً اگر مدنظر ما برای این فعالیت 4 یا 5 روز است باید از دو بیل 300 با پاکت دومتر مکعبی استفاده شود. productivity factor
حال فرض کنید منابع پروژه به شکل زیر تعریف و مشخص شوند.

بعد از تخصیص منابع مقادیر منابع به طور مشخص در برنامه وجود دارد و هزینههای پروژه نیز براحتی قابل بررسی و کنترل است.

آیا زمانی که دقیقاً بدانیم چه تعداد منبع و در چه تاریخهایی نیاز داریم مدیریت پروژه سادهتر نیست؟
نکته قابل توجه این است که برای رسیدن به برنامههای با منبع بدون شک بحث نرمهای کاری مطرح است و بدون انجام این طرح هیچزمانی دستیابی به برنامههای زمانبندی با منبع دقت و صحت لازم را نخواهد داشت. در این طرح محاسبه نرمهای کاری مربوط به بخش مواد و مصالح پروژه نیست چون این نوع منبع تاثیری در اجرای پروژه به صورت فیزیکی و افزایش زمان انجام پروژه ندارد و در صورت تامین هیچ گونه مشکلات راندمان و سرعت اجرا به آن بستگی ندارد. r
در این تحقیق میدانی به دنبال این هستیم که بتوانیم نرمهای کاری مربوط به منابع انسانی و ماشینآلات را محاسبه کرده تا قبل از شروع پروژه ها با استفاده از اطلاعاتی که در دست است به راحتی برنامهریزی و مدیریت منابع پروژه را در دست گرفته و حتی در اسناد قراردادی نیز تعداد، سطح تخصص نفرات و سال تولید ماشینالات و میزان راندمان آنها به صورت دقیق بر پایه زمان پایان پروژه ارائه شود.r
نرمهای کاری ( Productivity Factors )چه هستند؟
نرمها مقدار کارکرد یا بهره وری منابع انسانی و ماشینآلات هستند. برای نمونه یک جوشکار با سطح مهارت عالی در طی یک روز کاری یا در طی یک ساعت کار قادر است چه مقدار جوش فلزی در بخش پایپینگ را انجام دهد؟ یا یک بیل مکانیکی 300 که سه سال از زمان ساختش میگذرد و یک راننده حرفهای دارد چه مقدار خاکبرداری در ساعت خواهد داشت؟
برای درک بهتر موضوع به مثال جدول زیر توجه نمایید.

بر اساس تجربه یک جوشکار ماهر حتی تا روزی صد دایا اینچ یا بیتشر را هم میتواند انجام دهد اما به طور معمول عرف کارگاهها حدود 40 دایا اینچ بوده و تنها در حالتی فرد حاضر است دایا اینچ بیشتری را اجرا کند که مازاد 40 اینچ قابل انجام و عرف پروژه ها با قیمت مناسب تر به وی پرداخت گردد. در جدول زیر به وضعیت جوشکارهای ماهر و نیمه ماهر نیز به طور تقریبی مشخص شده است. productivity factor
حال فرض کنید که حجم کل جوش یک پروژه هزار دایا اینچ باشد بر اساس مقادیر جدول زیر مشخص است که یک جوشکار ماهر میتواند این حجم را در 10 روز جوشکار دهد به همین ترتیب فرد نیمه ماهر در 20 روز و جوشکار مبتدی در 100 توانایی انجام این حجم جوش را دارند که بدون شک هر یک روز بیشتر و تاخیر بیشتر در پروژه یعنی عقب افتادن از سود تولید و بالارفتن هزینههای پروژه.
حال فرض کنید تعداد این جوشکارها به سه نفر افزایش یابد نتیجه نیز به سرعت بدون شک بهبود خواهد یافت. productivity factor

قطعی و مشخص بودن این مقادیر و نرمها در برنامه ریزی و مدیریت پروژه در هر زمانی مشخصاً نقش بسیار مهمی ایفا کرده و این قابلیت را میسر میسازد که مدیران پروژه با ضریب اطمینان بسیار بالا در قرارداد یا صورتجلسات پیمانکار را ملزم به تامین نیرویانسانی یا ماشینالات کافی و مناسب برای پروژه نمایند.
پاسخی بگذارید