محاسبه Weight ValueوWeight Factor در کنترل پروژه :

آنچه می آموزید:
در این پست به آموزش روش محاسبه Weight ValueوWeight Factor در کنترل پروژه پرداخته می شود به طور کلی وزن فعالیت ها یک عامل مشترک بین آنهاست و معیاری جهت سنجش ارزش فعالیتها نسبت به یکدیگر از دیدگاه کارشناسی می باشد. روش های محاسبه وزن مختلف است که در آموزش های بعدی به آنها پرداخته خواهد شد. محاسبه Weight ValueوWeight Factor در کنترل پروژه در زمان تهیه فایل PMS انجام خواهد شد.
روش محاسبه Weight ValueوWeight Factor در کنترل پروژه متفاوت است و این دو به یک معنا نیستند.
الف : Weight Value یا ارزش وزنی:
به یک معیار یا عامل مشترکی بین فعالیت ها گفته می شود که وزن و ارزش هر کدام از فعالیت ها را نسبت به کل پروژه نمایش می دهد. فرض کنید که شما در یک پروژه یک لیست فعالیت بدون سطوح WBS را در اختیار دارید و قصد داشته باشید ارزش وزنی یا Weight Value فعالیت ها را محاسبه کنید.
- در پروژه زیر فرض نمایید که معیار مشترک بین فعالیت ها تناژ نصب تجهیزات در یک پالایشگاه می باشد در این صورت می توان مقادیر ارزش وزنی را به شکل زیر محاسبه نمود. در ارزش وزنی باید مقدار معیار مشترک هر فعالیت تقسیم بر عدد کل آن کرد. یعنی ابتدا شما مقدار تناژ هر یک از فعالیت ها را وارد کرده و آن را به عنوان معیار مشترک در نظر می گیرید سپس مجموع این تناژ را حساب می کنید. برای بدست آوردن ارزش وزنی یا Weight Value کافی است اعداد هر فعالیت را بر عدد کل تقسیم کنید. از ارزش وزنی برای محاسبه پیشرفت هر کدام از فعالیت ها نسبت به کل پروژه و نیز رسم منحنی پیشرفت کل پروژه استفاده می شود.
ب: Weight Factor یا عامل وزنی:
به معیار یا عامل مشترک بین فعالیت های یک سطح از WBS گفته می شود. یعنی این معیار ارزش هر فعالیت را نسبت به کل WBS خود مشخص می نماید. البته Weight Factor در نهایت می تواند منتهی به مشخص شدن Weight Value برای کل پروژه شود. اما مساله این است که شما در یک پروژه نه تنها نیاز دارید که وزن یک فعالیت نسبت به کل پروژه را داشته باشید بلکه حتماً نیاز دارید وزن و ارزش یک فعالیت را نسبت به سطح WBS بالای خود داشته باشید و نیز نیاز دارید که علاوه بر محاسبه پیشرفت کل پروژه و Progress هر یک از سطوح WBS را نیز محاسبه نمایید.
- برای محاسبه Weight Factor باید اعداد تناژ مربوط به هر سطح را محاسبه در سطح بالای آن وارد نمایید. یعنی ابتدا جمع تناژ مربوط به نصب پمپ ها در یک سطح WBS هستند را محاسبه کرده و در سلول مربوط وارد می نماییم و سپس جمع تناژ اسکلت فلزی ها را محاسبه و در سلول مربوط وارد و در نهایت جمع اعداد مربوط به تناژهای پمپ ها و اسکلت های فلزی که در مجموع کل پروژه را تشکیل می دهد در سلول مربوط به کل پروژه نصب محاسبه می نماییم.
2. در مرحله بعد اعداد مربوط به تناژ سطوح پایین تر را به سطوح بالای تقسیم می کنیم. یعنی اعداد Level سه مربوط به هر WBS را بر سطح دو آن تقسیم کنید. سپس سطوح دو را بر سطوح یک تقسیم کنید.
**** : برای این که صحیح بودن محاسبات را متوجه شوید کافی است به این نکته دقت کنید که مجموع درصد وزنی های زیر هر سطح WBS حتماً عدد صد می شود.
در نهایت آخرین سطح ، یک است که تقسیم بر خودش می شود و مقدار صد درصد را می دهد.
از ارزش وزنی یا Weight Value در محاسبه درصد پیشرفت کل برنامه و رسم منحنی پیشرفت کل و نیز تهیه PMS استفاده می شود.
از عامل وزنی یا Weight Factor در محاسبه درصد پیشرفت هر سطح و تهیه PMS استفاده می شود.
7 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
با سلام خدمت مهندس احمدی مطلب فوق العاده گویا و صریح هست من خودم نمی تونستم به یکی دیگه مفهوم این دوتا رو به این سادگی منتقل کنم
سلام
مطالب رو بسیار خوب و گویا بیان می کنید و جای تشکر داره که دانشتون رو انتشار میدید و به دیگران کمک میکنید
لطفا و در صورت امکان PMS رو به همراه یک فایل کمکی آموزش بدید و اگر منبع مطالعاتی خوبی هم در این خصوص میشناسید معرفی بفرمایید
با تشکر
بسیار عالی .
mamon , kheili jame va mofid bod
سلام خسته نباشید
سوالی داشتم
در پروژه ای گفته شده :”برای هر یک از فعالیت ها یکweight factor متناسب با هزینه و میزان کار هر یک از فعالیت ها تعریف نموده و سپس با استفاده از این فاکتور وزنی درصد پیشرفت فیزیکی هریک از فعالیت ها را حساب کنید.”
باید مقدار weight factor چجوری پیدا کنم که بعد برای %plan از فرمول complete%]*[weight factor]/100] استفاده کنم؟(%complete از طریق گزینه update project به دست آوردم)
با تشکر
سلام شما در هر صورت یک روش بیشتر برای محاسبه درصد پیشرفت برنامه ای و واقعی ندارید که توضیح دادم اما اگر مورد خاصی هست با من در تلگرام تماس بگیرید لطفا 09130527110